Recent Posts

wtorek, 23 września 2014

Twarożek z ogórkiem i rzodkiewkami – propozycja śniadaniowa

Dzisiaj proponuję lekkie śniadanie z kolorowym twarożkiem. Zawsze i wszystkim smakuje.


Składniki:
  • Opakowanie twarogu ( 250- 300 gram )
  • Śmietana 12 % ( kwaśna )
  • 4 rzodkiewki
  • Kawałek świeżego ogórka
  • Kilka gałązek szczypiorku
  • Sól, pieprz


Wykonanie:


Twaróg rozdrabniamy w misce widelcem. Obranego ogórka drobno kroimy, również drobno kroimy rzodkiewki i szczypiorek. Dodajemy do twarogu. Następnie dodajemy kilka łyżek śmietany i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO.

1 komentarze:

Ervisha pisze...

Pyszne takie kanapki, jesli tylko doda Pani na nie przepis zapraszam do udziału w kanapkowej akcji :) Zainspirujmy innych :)

Prześlij komentarz