Propozycja na śniadanie lub na kolację, a
może stanie się też inspiracją świąteczną. Nie znam osoby która nie lubi jajek,
bo jajka są po prostu pyszne. Dzisiaj
proponuję faszerowane. Ale będzie jajeczna rozpusta! Już się cieszę!
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- Tuńczyk w sosie własnym rozdrobniony 1 puszka
- 15 zielonych oliwek
- 1 ogórek konserwowy
- 2 łyżki majonezu
- Pieprz kolorowy
- 2 gałązki natki pietruszki
- 1-2 rzodkiewek
Wykonanie:
Oliwki, ogórka i
pietruszkę bardzo drobno siekamy. Jajka obieramy i kroimy na połowę. Wyjmujemy
żółtka, dodajemy do pokrojonych oliwek razem z odsączonym tuńczykiem i
majonezem. Wyrabiamy jednolitą masę. Doprawiamy ją pieprzem. Na ogół nie ma
konieczności przyprawiania solą. Masą napełniamy zagłębienia po żółtkach.
Przybieramy rzodkiewką i pietruszką. SMACZNEGO.
2 komentarze:
Bardzo fajne faszerowane jajeczka :)
A jakie smaczne, część już zniknęła. Pozdrawiam.
Prześlij komentarz