Recent Posts

poniedziałek, 30 marca 2015

Pizza omletowa z fasolą gotowaną na parze bonduelle

Lubię wymyślać nowe potrawy, tak więc dzisiaj proponuję na śniadanie pizzę omletową z fasolką. Bardzo smaczna i sycąca śniadaniowa odmiana.


Składniki:
  • 6 jajek
  • 50 ml mleka
  • Sól
  • Pieprz
  • Mała puszka czerwonej fasoli gotowanej na parze bonduelle
  • Mała puszka białej fasoli gotowanej na parze bonduelle
  • Kilka plasterków kiełbasy krakowskiej
  • Kilka plasterków młodej cukinii
  • 1 mały pomidor
  • Ser tarty typu gouda
  • Szczypiorek
  • Łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżka oleju







Wykonanie:

Jajka roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z masłem i olejem smażymy omleta– podczas smażenia podnosimy lekko brzegi aby masa jajeczna dostała się na patelnię i się ścięła. Po usmażeniu omleta, przekładamy ( zsuwamy ) go na blaszkę ( foremkę )do zapiekania. Na omlecie układamy fasolę gotowaną parze, pokrojoną w słupki kiełbasę, cukinię i pomidora w plasterkach. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy startym serem. Zapiekamy w temperaturze ok. 180 o C przez chwilę aż ser się rozpuści. Dekorujemy szczypiorkiem i fasolkami,  kroimy podobnie jak pizzę. SMACZNEGO.


0 komentarze:

Prześlij komentarz