Recent Posts

piątek, 13 marca 2015

Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami

Propozycja na śniadanie lub na kolację, a może stanie się też inspiracją świąteczną. Nie znam osoby która nie lubi jajek, bo jajka są po prostu  pyszne. Dzisiaj proponuję faszerowane. Ale będzie jajeczna rozpusta! Już się cieszę!


Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • Tuńczyk w sosie własnym rozdrobniony 1 puszka
  • 15 zielonych oliwek
  • 1 ogórek konserwowy
  • 2 łyżki majonezu
  • Pieprz kolorowy
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 1-2 rzodkiewek



Wykonanie:

Oliwki, ogórka i pietruszkę bardzo drobno siekamy. Jajka obieramy i kroimy na połowę. Wyjmujemy żółtka, dodajemy do pokrojonych oliwek razem z odsączonym tuńczykiem i majonezem. Wyrabiamy jednolitą masę. Doprawiamy ją pieprzem. Na ogół nie ma konieczności przyprawiania solą. Masą napełniamy zagłębienia po żółtkach. Przybieramy rzodkiewką i pietruszką. SMACZNEGO.


2 komentarze:

smak i uczucie pisze...

Bardzo fajne faszerowane jajeczka :)

Smaki Ewy pisze...

A jakie smaczne, część już zniknęła. Pozdrawiam.

Prześlij komentarz