Potraw z mięsa mielonego może być
mnóstwo. Dzisiaj dla odmiany przedstawiam kotlety ze smażonymi pieczarkami. Zdarza mi
się, że nie dodaję bułki tartej ani jajek do mielonego, tylko w bułce tartej je
obtaczam. Tak jest też w tym przypadku. Po usmażeniu mamy czyste mięso bez
wypełniaczy. Mięso z indyka doskonale nadaje się do takiego wykonania.
Składniki:
- 500 gram mięsa mielonego z indyka
- 300 gram pieczarek
- Sól
- Pieprz
- Bułka tarta do panierowania
- Olej do smażenia
Wykonanie:
Pieczarki drobno
kroimy i smażymy ( lekko je solimy ) na patelni. Odparowujemy nadmiar płynu.
Możemy też pokroić w plasterki, podsmażyć a później drobno pokroić. Gdy pieczarki
trochę przestygną dodajemy je do mięsa mielonego. Całość doprawiamy solą i
pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron.
Gotowe. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz