Recent Posts

wtorek, 17 marca 2015

Kotlety mielone z indyka ze smażonymi pieczarkami

Potraw z mięsa mielonego może być mnóstwo. Dzisiaj dla odmiany przedstawiam kotlety ze smażonymi pieczarkami. Zdarza mi się, że nie dodaję bułki tartej ani jajek do mielonego, tylko w bułce tartej je obtaczam. Tak jest też w tym przypadku. Po usmażeniu mamy czyste mięso bez wypełniaczy. Mięso z indyka doskonale nadaje się do takiego wykonania.


Składniki:
  • 500 gram mięsa mielonego z indyka
  • 300 gram pieczarek
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej do smażenia




Wykonanie:


Pieczarki drobno kroimy i smażymy ( lekko je solimy ) na patelni. Odparowujemy nadmiar płynu. Możemy też pokroić w plasterki, podsmażyć a później drobno pokroić. Gdy pieczarki trochę przestygną dodajemy je do mięsa mielonego. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron. Gotowe. SMACZNEGO. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz