Recent Posts

czwartek, 19 marca 2015

Filet z kurczaka z piklami i pieczarkami

Danie powstało z potrzeby chwili. Miałam zrobić coś szybkiego i tak krótkim namyśle zrobiłam danie można nawet powiedzieć jednogarnkowe, gdyby nie fakt, że makaron ugotowałam oddzielnie. Ugotowanie makaronu z potrawą nie stanowi problemu.


Składniki:
  • 500 gram filetów z kurczaka
  • 500 gram pieczarek
  • Pikle ze słoika ( warzywne jesienne: cebulka, papryka, marchew )
  • Pomidory z puszki krojone
  • Vegeta
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Ser do posypania



Wykonanie:


Kurczaka kroimy na małe kawałki, przyprawiamy vegetą i pieprzem. Pozostawiamy na chwilę do zamarynowania. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki. W wysokiej patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy fileta. Po chwili dodajemy pieczarki i również chwilę obsmażamy. Gdy wszystko będzie podsmażone dodajemy pomidory z puszki i pikle. Doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem. Całość dusimy pod przykryciem około 15 minut. Gdy podczas duszenia odparuje zbyt dużo płynu, możemy uzupełnić wodą. Podajemy z ugotowanym makaronem i posypujemy serem. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz