Recent Posts

niedziela, 12 października 2014

Surówka z kiszonej kapusty

Prezentowałam już na blogu surówkę ze świeżej kapusty, dzisiaj prezentuję surówkę z kapusty kiszonej. Zawiera ona sporo witaminy C, a w okresie jesiennym powinniśmy dostarczać jej więcej do organizmu ze względu na zapobieganie przeziębieniom.


Składniki :
  • Ok. 600 gram kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 – 3 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki oliwy / oleju
  • Pieprz


Wykonanie:


Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy ją do kiszonej kapusty razem z  cukrem, oliwą, pieprzem. Całość porządnie mieszamy ( najlepiej zrobić to rękoma, wystarczy ubrać rękawiczki ). I surówka do obiadu gotowa. SMACZNEGO.

1 komentarze:

klaudyna148 pisze...

Bardzo pyszne na zdrowa surówka, często ją mam na obiad.

Prześlij komentarz