Recent Posts

wtorek, 10 lutego 2015

Twarogowa pasta kanapkowa z wędzonym łososiem i papryką

Prosty przepis na smaczną pastę do kanapek. Może być atrakcją śniadania lub kolacji, a podany na krakersach lub kawałkach pumpernikla  przekąską niewielkiego przyjęcia. Lubię fantazje  twarogowe, szczególnie w połączeniu z rybą - w tym przypadku wędzoną.




Składniki:
  • Twaróg około 200 g
  • Łosoś wędzony 50 g
  • 1/2 świeżej papryki
  • 1 łyżka majonezu
  • Pieprz, mielone chili.

Wykonanie:

Twaróg rozdrabniamy widelcem i mieszamy z pokrojonymi dość drobno pozostałymi składnikami. Przyprawiamy pieprzem i mieloną papryczką chili. Majonez pozwala na uzyskanie odpowiadającej nam konsystencji - dodajemy go więc stopniowo według uznania. Smacznego.

0 komentarze:

Prześlij komentarz