Recent Posts

sobota, 21 lutego 2015

Singapore Sling: drink cytrynowo - ziołowy z ginem

Orzeźwiający, owocowy, intensywnie ziołowy dzięki dodatkowi angostury drink. Angostura to tajemniczy koncentrat rozmaitych ziół stosowany jako dodatek barmański. Polecam zwolennikom trunków kwaskowych i raczej wytrawnych. Ładny kolor, leśny zapach - coś w sam raz na tęsknotę za ciepłymi wiosennymi popołudniami.



Składniki:
  • Gin 50 ml
  • Cherry brandy 20 ml
  • Angostura ok. 30 kropli
  • Grenadina 15 ml
  • Sok z 1 cytryny
  • Zimna woda sodowa
Wykonanie: 

Składniki (z wyłączeniem wody sodowej) mieszamy w shakerze. Przelewamy do szklanki, dodajemy lód i wodę sodową. Zwolennicy wersji nieco słodszej dodać mogą do smaku syropu cukrowego. Gotowe. Można się delektować!


Autor: Mirosław Górski

0 komentarze:

Prześlij komentarz