Recent Posts

sobota, 21 lutego 2015

Burgery z indyka z aromatem musztardy

Z mięsa mielonego można wyczarować różne smakowite dania. Dzisiaj przedstawiam danie idealne z w swojej prostocie, a mianowicie burgery. Trochę odchudzone, bo z mięsa indyczego. Polecam, bo są naprawdę smaczne.



Składniki:
  • 500 gram mielonego mięsa z indyka
  • 2 spore łyżki musztardy
  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej




Wykonanie:


Do mielonego mięsa dodajemy musztardę, sól i pieprz ( do smaku, pamiętajmy jednak, że musztarda jest słona i ostra  ) oraz drobno posiekaną cebulę. Całość mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety. Na desce spłaszczamy je ręką, tak aby uzyskać typowego burgera. Podczas formowania kotletów, ręce zwilżamy wodą, aby mięso nie kleiło się do rąk. Tak przygotowane burgery smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Burgery możemy wykorzystać na danie w bułce lub jako dodatek do typowego obiadu. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz