Recent Posts

wtorek, 26 maja 2015

Sałatka z wędzoną makrelą, czerwoną fasolą i kiełkami

Och te sałatki, mogłabym żywić się tylko nimi. Pewnie teraz tak mówię, ale nie ukrywam lubię sałatki, w sumie robię ich sporo. Często z tego co wpadnie mi w ręce. Dzisiaj proponuję sałatkę z makrelą wędzoną i jak to sałatka - jest smaczna.



Składniki:
  • Wędzona makrela
  • 2 ogórki małosolne ( można wykorzystać zamiennie kiszone )
  • Czerwona fasola z puszki
  • ½ szklanki startego sera
  • Majonez



Wykonanie:

Makrelę obieramy, pozbywamy ości i dzielimy na mniejsze kawałki.  Ogórki kroimy w słupki. Fasolę po wyjęciu z puszki, przepłukujemy zimną wodą. Po odcedzeniu umieszczamy w sałatce razem z serem tartym. Do całości dodajemy majonez. Mieszamy. Na sałatce układamy kiełki. Na ogół nie ma konieczności doprawiania solą, gdyż makrela jest solona jak i ogórki. SMACZNEGO. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz