Sałatek nigdy nie jest za wiele, w mojej
rodzinie wszyscy je lubią ( pewnie się powtarzam, ale trudno ). Jeżeli planujecie gotować zupę warto dorzucić dwie
marchewki więcej i oczywiście pierś z kurczaka. Pozostałe warzywa z rosołu można
również wykorzystać. Pokroić, dodać pozostałe składniki i doprawić tak aby była
trochę pikantna. Ale to już kwestia gustu. Polecam.
Składniki:
- Gotowana pierś z kurczaka
- 2 gotowane marchewki
- Bób z puszki
- 2 jabłka ( średnie )
- 1 mała cebula
- 2 ogórki kiszone
- Mały pęczek natki pietruszki
- Sól
- Pieprz
- Majonez
- Chili
Wykonanie:
Pierś z kurczaka
kroimy w kostkę ( wielkości naszego bobu ).
Marchewkę, jabłka ( obrane ), cebulę
i ogórki kroimy w mniejszą już kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Bób z puszki
przepłukujemy zimna wodą, pozostawiamy do odcieknięcia. Wszystko razem łączymy.
Dodajemy majonez ( ja od dawna używam
lekki ), doprawiamy solą, pieprzem i chili. Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz