Recent Posts

poniedziałek, 22 czerwca 2015

Puree ziemniaczano – groszkowe

Jako dodatek do dzisiejszego obiadu proponuję puree ziemniaczano – groszkowe. To tak dla urozmaicenia posiłku. Potrawa szybka, prosta a jednak inna niż zwykle.


Składniki:
  • Ugotowane ziemniaki
  • Groszek konserwowy z puszki
  • Masło
  • Sól
  • Chili





Wykonanie:

Groszek konserwowy miksujemy i przekładamy do ugotowanych ziemniaków. Dodajemy masło 1 -2 łyżki. Przyprawiamy solą i chili. Wyrabiamy tłuczkiem na jednolitą masę. Podajemy jako dodatek do mięsa lub ryby. SMACZNEGO.

2 komentarze:

Agata pisze...

bardzo fajna odmiana dla tradycyjnego puree z ziemniaków :)

Ewa Górska pisze...

Warto od czasu do czasu coś zmienić. Szybko, prosto i smacznie. Pozdrawiam.

Prześlij komentarz