Recent Posts

niedziela, 19 kwietnia 2015

CAMPARI & WÓDKA – czar goryczki

Ten raczej wytrawny drink doskonale sprawdza się w roli aperitifu. Goryczka z Campari łączy się tu z chininowym smakiem tonicu – i smakuje wybornie, przynajmniej dla mnie. Doskonale pobudza apetyt, więc serwowana na początku imprezy spowoduje, że zniknie ze stołu wszystko, co podamy. No i oczywiście poprawia nastrój gości i domowników. Spróbujcie!



Składniki:
  • Campari 30 ml
  • Wódka 50 ml
  • Tonic (najlepiej zimny) – według uznania
  • Plasterek cytrusa i listek mięty do przybrania.
  • Dużo lodu.


Wykonanie:

Składniki mieszamy w wysokiej szklance, dodajemy lód, dekorujemy jak potrafimy i serwujemy zimne. Dobrego apetytu!


Autor: Mirosław Górski

0 komentarze:

Prześlij komentarz