Inaczej panierowany kotlet „na bogato”
nadziewany szynką i serem, najczęściej cielęcy. Z braku cielęciny ( z rzadka jest ona dostępna, chyba, że ją gdzieś
zamówię lub zdobędę ) zrobiłam go z piersi kurczaka. Taka wersja też jest dopuszczalna.
Więc do działa - odmieniamy kotleta.
Składniki:
- Dowolna ilość piersi z kurczaka
- Plastry sera żółtego
- Plastry szynki
- Sól
- pieprz
- Mąka
- Jajko
- Bułka tarta
- Olej
Wykonanie:
Piersi z
kurczaka kroimy na plastry, rozbijamy przez folię aby nie uszkodzić mięsa. Posypujemy
solą i pieprzem. Na każdego kotleta kładziemy plaster sera i szynki. Składamy
drugą polową kotleta. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty
kolor z obu stron. Podajemy z surówkami. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz