Ostatnio kupiłam bób, chciałam go
początkowo zrobić z natką kolendry i kozim serem. Do kolendry zrobiłam podejście
numer dwa, no cóż myślę, że było to podejście ostatnie. Nie każdy jest
miłośnikiem kolendry ( natki, bo nasiona
uwielbiam ), ja zdecydowania do miłośników nie należę. Tak więc bób
zrobiłam inaczej. Wyszło smacznie.
Składniki:
- 500 gram bobu surowego
- 50 gram sera typu feta
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- Sól
Wykonanie:
Bób gotujemy w
osolonej wodzie ( kilka minut ). Odcedzamy
i po przestygnięciu obieramy ze skórek. Do bobu dodajemy posiekany koperek oraz
pokruszoną fetę. Czosnek przeciskamy przez praskę i szklimy go na maśle ( na patelni ). Dodajemy do bobu razem z masłem.
Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz