Recent Posts

czwartek, 23 lipca 2015

Szaszłyki drobiowe na grilla

Jak wcześniej zapowiedziałam, w tym tygodniu na blogu króluje grill. I tak dzisiaj szaszłyki drobiowe. Smakują nawet niejadkom. Cóż  więcej dodać - mogę już tylko polecić, więc polecam.


Składniki:
  • Dowolna ilość piersi z kurczaka
  • Boczek parzony
  • Cebula
  • Papryka czerwona
  • Vegeta
  • Pieprz
  • Słodka mielona papryka
  • Pieprz
  • Olej
  • Patyczki do szaszłyków



Wykonanie:

Filety z kurczaka kroimy w kostkę około 3 cm. Przyprawiamy vegetą, pieprzem, słodką papryką oraz dodajemy niewielką ilość oleju. Całość mieszamy i pozostawiamy na chwilę do zamarynowania. Boczek kroimy w mniejszą kostkę około 1 ½ -2 cm, cebulę na ćwiartki ( ćwiartki dzielimy na 2-3 warstwy ) a paprykę w kawałki o podobnej wielkości co mięso. Nakładamy na patyk naprzemiennie produkty. Najlepiej rozpocząć od boczku i zakończyć boczkiem, wówczas są małe szanse, że się coś zsunie. I na grilla. SMACZNEGO

0 komentarze:

Prześlij komentarz