Jak wcześniej zapowiedziałam, w tym
tygodniu na blogu króluje grill. I tak dzisiaj szaszłyki drobiowe. Smakują
nawet niejadkom. Cóż więcej dodać - mogę już tylko polecić, więc polecam.
Składniki:
- Dowolna ilość piersi z kurczaka
- Boczek parzony
- Cebula
- Papryka czerwona
- Vegeta
- Pieprz
- Słodka mielona papryka
- Pieprz
- Olej
- Patyczki do szaszłyków
Wykonanie:
Filety z
kurczaka kroimy w kostkę około 3 cm. Przyprawiamy vegetą, pieprzem, słodką
papryką oraz dodajemy niewielką ilość oleju. Całość mieszamy i pozostawiamy na
chwilę do zamarynowania. Boczek kroimy w mniejszą kostkę około 1 ½ -2 cm,
cebulę na ćwiartki ( ćwiartki dzielimy na
2-3 warstwy ) a paprykę w kawałki o podobnej wielkości co mięso. Nakładamy
na patyk naprzemiennie produkty. Najlepiej rozpocząć od boczku i zakończyć boczkiem,
wówczas są małe szanse, że się coś zsunie. I na grilla. SMACZNEGO
0 komentarze:
Prześlij komentarz