Recent Posts

wtorek, 21 lipca 2015

Burgery na grilla

W tym tygodniu zaplanowałam publikowanie postów o tematyce grillowej. Może nawet pokuszę się o stworzenie nowej zakładki  - grill. Dzisiaj przedstawiam burgery. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu.


Składniki:
  • Mielone z łopatki wieprzowej ok.  700 gram
  • 1 Cebula
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka czosnek granulowanego
  • 1 łyżeczka Vegety
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • Ewentualnie sól



Wykonanie:

Cebulę drobno kroimy. Do mięsa mielonego dodajemy 3 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę vegety, 1 łyżeczkę czosnku granulowanego, pieprz i cebulkę. W zależności od upodobań możemy doprawić jeszcze solą. Do burgerów przygotowujemy  tacę lub talerz. Na tacy kładziemy papier do pieczenia i smarujemy go dodatkowo olejem. Burgery podczas przechowywania w lodówce, nie będą przyklejały się do naczynia i będzie je można łatwo zdjąć i położyć na grillu ( nie grillujemy na papierze ). Burgery grillujemy z obu stron. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz