W tym tygodniu zaplanowałam publikowanie
postów o tematyce grillowej. Może nawet pokuszę się o stworzenie nowej
zakładki - grill. Dzisiaj przedstawiam
burgery. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu.
Składniki:
- Mielone z łopatki wieprzowej ok. 700 gram
- 1 Cebula
- 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 1 łyżeczka czosnek granulowanego
- 1 łyżeczka Vegety
- ½ łyżeczki pieprzu
- Ewentualnie sól
Wykonanie:
Cebulę drobno
kroimy. Do mięsa mielonego dodajemy 3 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę vegety, 1
łyżeczkę czosnku granulowanego, pieprz i cebulkę. W zależności od upodobań
możemy doprawić jeszcze solą. Do burgerów przygotowujemy tacę lub talerz. Na tacy kładziemy papier do
pieczenia i smarujemy go dodatkowo olejem. Burgery podczas przechowywania w
lodówce, nie będą przyklejały się do naczynia i będzie je można łatwo zdjąć i
położyć na grillu ( nie grillujemy na
papierze ). Burgery grillujemy z obu stron. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz