Kolejny odmieniony, nadziewany filet z kurczaka.
Lubię trochę poeksperymentować. Cukinia wprowadza delikatną chrupkość a
pieczarki aromat. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Składniki:
- Filet z kurczaka, dowolna ilość (ja miałam 1 pojedynczy, duży)
- Kawałek cukinii
- Kilka pieczarek
- Kawałek fety
- Sól
- Pieprz
- Mąka
- Jajko
- Bułka tarta
- olej
Wykonanie:
Fileta kroimy na
plastry (ja zrobiłam trzy).
Delikatnie rozbijamy pod folią tak aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy solą i
pieprzem (można użyć również vegety).
Cukinię kroimy na kawałki ok 1 ½ cm, pieczarki w plasterki i na połowę. Na patelnię
wlewamy odrobinę oleju i przesmażamy cukinię i pieczarki. Doprawiamy solą i
pieprzem. Przestudzony farsz układamy na filecie. Dodajemy trochę sera fety.
Fileta składamy (na płasko).
Obtaczamy w mące, potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Smażymy na patelni z obu stron. I gotowe. SMACZNEGO.
1 komentarze:
Smacznie :)
Prześlij komentarz