Recent Posts

sobota, 23 stycznia 2016

Filet z kurczaka nadziewany cukinią i pieczarkami

Kolejny odmieniony, nadziewany filet z kurczaka. Lubię trochę poeksperymentować. Cukinia wprowadza delikatną chrupkość a pieczarki aromat. Zachęcam do wypróbowania przepisu.


Składniki:
  • Filet z kurczaka, dowolna ilość (ja miałam 1 pojedynczy, duży)
  • Kawałek cukinii
  • Kilka pieczarek
  • Kawałek fety
  • Sól
  • Pieprz
  • Mąka
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • olej



Wykonanie:

Fileta kroimy na plastry (ja zrobiłam trzy). Delikatnie rozbijamy pod folią tak aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem (można użyć również vegety). Cukinię kroimy na kawałki ok 1 ½ cm, pieczarki w plasterki i na połowę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i przesmażamy cukinię i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Przestudzony farsz układamy na filecie. Dodajemy trochę sera fety. Fileta składamy (na płasko). Obtaczamy w mące, potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na patelni z obu stron. I gotowe. SMACZNEGO.

1 komentarze:

Kinga pisze...

Smacznie :)

Prześlij komentarz