Recent Posts

wtorek, 1 marca 2016

Sałatka z grillowaną cukinią i wędzonym filetem z indyka – śniadanie do pudełka

To już kolejny przepis z cyklu: śniadanie do pudełka. Dzisiaj z indykiem, cukinią i prażonym słonecznikiem. Trudno coś więcej dodać, śniadanie jest lekkie i smaczne. Spokojnie można je zrobić dzień wcześniej a następnego dnia zabrać ze sobą.


Składniki:
  • Garść mix – u sałat
  • Cukinia
  • Wędzony filet z indyka
  • Słonecznik
  • Kiełki
  • Majonez light
  • Pomidor
  • Kapary
  • Czerwona fasola z puszki
  • Sól
  • Pieprz
  • Niewielka ilość oliwy




Wykonanie:

Cukinię kroimy w plasterki i lekko solimy. Wykładamy na sitko aby pozbyć się nadmiaru wody. Po około 15 minutach, grillujemy na niewielkiej ilości oliwy. Podczas grillowania przyprawiamy pieprzem. Pozostawiamy do przestygnięcia. Na dno pudełka wykładamy mix sałat. Kilka plasterków wędzonego indyka kroimy na mniejsze kawałki i wykładamy na sałatę. W dalszej kolejności układamy plasterki pomidora i 1 łyżeczkę kaparów oraz grillowaną cukinię. Dodajemy niewielką ilość majonezu light. Całość lekko solimy i wykładamy pozostałe składniki: fasolę, kiełki i na koniec uprażony słonecznik. Pudełko zamykamy i gotowe. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz