Recent Posts

poniedziałek, 21 marca 2016

Roladki z kurczaka z baleronem

Na dzisiaj proponuję roladki z kurczaka z baleronem. Proste w wykonaniu, mogą zastąpić typowe zrazy. Jednak znacznie szybciej się je robi. Oczywiście można dodać do nich jeszcze więcej składników. Ja skończyłam na dwóch dodatkach.



Składniki:
  • Filet z kurczaka (dowolna ilość)
  • Plastry baleronu (tyle ile będziemy mieli kotletów)
  • Ogórki kiszone
  • Sól
  • Pieprz
  • Słodka mielona papryka
  • Suszona pietruszka
  • Olej do smażenia






Wykonanie:

Fileta kroimy wzdłuż (aby uzyskać 2 kotlety). Delikatnie rozbijamy je pod folią. Każdego kotleta przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na jednej stronie dodatkowo posypujemy pietruszką. Następnie dokładamy plater baleronu i kawałek ogórka kiszonego. Zwijamy w rulonik i zabezpieczamy nitką. Podsmażamy na patelni z każdej strony i po chwili podlewamy wodą lub bulionem. Dusimy pod przykryciem do miękkości (nie długo, około 20 minut). SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz