Na dzisiaj proponuję roladki z kurczaka z
baleronem. Proste w wykonaniu, mogą zastąpić typowe zrazy. Jednak znacznie
szybciej się je robi. Oczywiście można dodać do nich jeszcze więcej składników.
Ja skończyłam na dwóch dodatkach.
Składniki:
- Filet z kurczaka (dowolna ilość)
- Plastry baleronu (tyle ile będziemy mieli kotletów)
- Ogórki kiszone
- Sól
- Pieprz
- Słodka mielona papryka
- Suszona pietruszka
- Olej do smażenia
Wykonanie:
Fileta kroimy
wzdłuż (aby uzyskać 2 kotlety).
Delikatnie rozbijamy je pod folią. Każdego kotleta przyprawiamy solą, pieprzem
i papryką. Na jednej stronie dodatkowo posypujemy pietruszką. Następnie
dokładamy plater baleronu i kawałek ogórka kiszonego. Zwijamy w rulonik i
zabezpieczamy nitką. Podsmażamy na patelni z każdej strony i po chwili
podlewamy wodą lub bulionem. Dusimy pod przykryciem do miękkości (nie długo, około 20 minut). SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz