Recent Posts

czwartek, 17 marca 2016

Jajka faszerowane tuńczykiem z dodatkiem ogórka konserwowego

Zbliżają się Święta Wielkanocne a na stołach wówczas królują jajka. Ja chyba lubię je pod każdą postacią, na miękko, na twardo, faszerowane, czy też z samym majonezem lub z dodatkiem kawioru. Dzisiaj proponuję jajka z tuńczykiem nie tylko na święta ale również na zwykły dzień.



Składniki:
  • Dowolna ilość jajek ugotowanych na twardo
  • Tuńczyk z puszki w sosie własnym
  • Ogórki konserwowe (2 na 8 jajek)
  • Natka pietruszki (kilka gałązek)
  • Musztarda
  • Majonez
  • Sól
  • Pieprz




Wykonanie:

Jajka przecinamy na połowę wzdłuż i  wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodajemy odsączonego tuńczyka z puszki. Ogórki kroimy na drobną kostkę a natkę pietruszki siekamy. Do całości dodajemy majonez oraz musztardę (około 1 łyżeczkę musztardy). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jajka rozdrabniamy widelcem, mieszamy i masą wypełniamy miejsca w jajkach po żółtkach. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz