Zbliżają się Święta Wielkanocne a na
stołach wówczas królują jajka. Ja chyba lubię je pod każdą postacią, na miękko,
na twardo, faszerowane, czy też z samym majonezem lub z dodatkiem kawioru.
Dzisiaj proponuję jajka z tuńczykiem nie tylko na święta ale również na zwykły
dzień.
Składniki:
- Dowolna ilość jajek ugotowanych na twardo
- Tuńczyk z puszki w sosie własnym
- Ogórki konserwowe (2 na 8 jajek)
- Natka pietruszki (kilka gałązek)
- Musztarda
- Majonez
- Sól
- Pieprz
Wykonanie:
Jajka przecinamy
na połowę wzdłuż i wyjmujemy żółtka. Do
żółtek dodajemy odsączonego tuńczyka z puszki. Ogórki kroimy na drobną kostkę a
natkę pietruszki siekamy. Do całości dodajemy majonez oraz musztardę (około 1 łyżeczkę musztardy). Doprawiamy solą i
pieprzem do smaku. Jajka rozdrabniamy widelcem, mieszamy i masą wypełniamy miejsca
w jajkach po żółtkach. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz