Jak zawsze pomysły na sałatkę rodzą się
prawie w jednej chwili. Ta powstała przy braku gotowego obiadu. To był ten
dzień kiedy po prostu nie chciało mi się gotować (zdarzają się takie). Zrobiłam przegląd lodówki (tam zawsze coś się znajdzie) i tak
powstała prezentowana sałatka.
Składniki:
- ½ pieczonego fileta z kurczaka
- 2 ugotowane ziemniaki
- ½ czerwonej cebuli
- Szklanka mrożonej fasolki szparagowej
- 3 łyżki marynowanych pieczarek
- 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
- 2 łyżki majonezu light
- Sól
- Pieprz
Wykonanie:
Fasolkę szparagową
gotujemy przez chwilę w osolonej wodzie a następnie odcedzamy i pozostawiamy do
wystygnięcia. Kurczaka kroimy w większą kostkę, podobnie ziemniaki, pieczarki w
plasterki i cebulę również w plasterki. Do sałatki dodajemy schłodzoną fasolkę.
Na koniec umieszczamy musztardę i majonez. Mieszamy i całość doprawiamy solą i
pieprzem. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz