Początkowo fasolkę chciałam zrobić z
sezamem, przeszukałam szafki w domu. I nic. Po chwili namysłu mój wybór padł na
orzechy włoskie i to był strzał w dziesiątkę. Jeżeli macie w planach zrobić
fasolkę szparagową, polecam dla odmiany zrobić ją z orzechami włoskimi. Orzechy
nadają fasolce delikatnego orzechowego posmaku.
Składniki:
- Dowolna ilość fasolki szparagowej
- Orzechy włoskie ( kilka sztuk )
- Masło
- Sól
- Woda
Wykonanie:
Fasolkę gotujemy
w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Z orzechów pozbywamy się łupin i
miksujemy je tak aby wyglądem przypominały bułkę tartą. Na patelnię wykładamy
masło ( łyżka lub dwie ), dodajemy
odsączoną fasolkę. Chwilę razem przesmażamy. Pod koniec dodajemy zmiksowane
orzechy. Mieszamy. I gotowe. Aromat orzechów roznosi się po całym domu. SMACZNEGO.
4 komentarze:
świetny pomysł na podanie fasolki!
Robię z sezamem i sosem sojowym. Następnym razem spróbuję z orzechami :)
I jest smacznie :). Pozdrawiam.
A ja będę musiała spróbować z sezamem i sosem sojowym. Z sezamem to wiedziałam ale z sosem sojowym, ciekawe. Pozdrawiam.
Prześlij komentarz