Recent Posts

sobota, 1 sierpnia 2015

Fasolka szparagowa orzechowa

Początkowo fasolkę chciałam zrobić z sezamem, przeszukałam szafki w domu. I nic. Po chwili namysłu mój wybór padł na orzechy włoskie i to był strzał w dziesiątkę. Jeżeli macie w planach zrobić fasolkę szparagową, polecam dla odmiany zrobić ją z orzechami włoskimi. Orzechy nadają fasolce delikatnego orzechowego posmaku.


Składniki:
  • Dowolna ilość fasolki szparagowej
  • Orzechy włoskie  ( kilka sztuk )
  • Masło
  • Sól
  • Woda





Wykonanie:

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Z orzechów pozbywamy się łupin i miksujemy je tak aby wyglądem przypominały bułkę tartą. Na patelnię wykładamy masło ( łyżka lub dwie ), dodajemy odsączoną fasolkę. Chwilę razem przesmażamy. Pod koniec dodajemy zmiksowane orzechy. Mieszamy. I gotowe. Aromat orzechów roznosi się po całym domu. SMACZNEGO.

4 komentarze:

Magdalena Kuchaja pisze...

świetny pomysł na podanie fasolki!

Karolina pisze...

Robię z sezamem i sosem sojowym. Następnym razem spróbuję z orzechami :)

Ewa Górska pisze...

I jest smacznie :). Pozdrawiam.

Ewa Górska pisze...

A ja będę musiała spróbować z sezamem i sosem sojowym. Z sezamem to wiedziałam ale z sosem sojowym, ciekawe. Pozdrawiam.

Prześlij komentarz