Recent Posts

sobota, 24 października 2015

Rostbef wołowy z czosnkiem niedźwiedzim

Od czasu do czasu kupuję właśnie taki rarytas jak rostbef dojrzewający nie mówiąc już o polędwicy wołowej. Przygotowałam go w suszonym czosnku niedźwiedzim. Nic dodać nic ująć wyszło bardzo smacznie.


Składniki:
  • Plastry rostbefu dojrzewającego
  • Czosnek niedźwiedzi suszony
  • olej
  • Sól
  • Pieprz




Wykonanie:

Rostbef smarujemy z obu stron olejem i przyprawiamy czosnkiem niedźwiedzim ( ja użyłam dodatkowo nacinacza do mięsa aby aromaty przedostały się również do wnętrza ). Pozostawiamy na około godzinę do zamarynowania. Po tym czasie smażymy z na rozgrzanym olej z obu stron po kilka minut ( długość smażenia zależy czy lubimy bardziej czy mniej wysmażone ). Po usmażeniu mięso odkładamy aby odpoczęło ( tyle samo czasu ile było smażone ). Przed podaniem przyprawiamy solą i pieprzem. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz