Recent Posts

poniedziałek, 9 października 2017

Papryka faszerowana twarogiem

Kolejne danie z cyklu dietetyczne, można je potraktować jako śniadanie, podwieczorek czy też kolację. Ja wykorzystałam je na podwieczorek. A Wy sami zdecydujcie.



Składniki: dla dwóch porcji
  • 2 czerwone świeże papryki (po wydrążeniu razem ważyły 300 g)
  • 40 g papryki konserwowej
  • ¼ pęczka pietruszki
  • 275 g chudego twarogu
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • 15 g żelatyny
  • 100 ml gorącej wody
  • Sól
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Pieprz


Wykonanie:

Z papryk odcinamy czapeczki i ze środka usuwamy nasiona. Paprykę konserwową bardzo drobno kroimy, podobnie cebulę. Siekamy również pietruszkę. Twaróg rozdrabniamy (najlepiej użyć do tego blendera). Dodajemy do niego pokrojoną paprykę, cebulę i pietruszkę. W 100 ml gorącej wody rozpuszczamy żelatynę. Dodajemy ją do twarogu. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dokładnie mieszamy. Przygotowanym farszem wypełniamy papryki. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie kroimy w plastry i SMACZNEGO.


Wartość kaloryczna: 1 porcji 210 kcal

1 komentarze:

Teresa.mojewyroby pisze...

Pyszny obiad

Prześlij komentarz