Danie proste a jakże smaczne. Jeżeli
lubicie ser camembert i borówkę to idealny przepis dla Was. Połączenie tych
składników daje rewelacyjny smak. Gorąco polecam.
Składniki:
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- Ser camembert
- Borówka (ze słoika)
- Sól
- Pieprz
- Jajko
- Mąka
- Bułka tarta
- Olej do smażenia
Wykonanie:
Filety z
kurczaka układamy równo na desce i kroimy na dwa cienkie kotlety (poziomo). Każdego kotlety rozbijamy
delikatnie przez folię tak aby nie uszkodzić mięsa. Każdy kawałek przyprawiamy
solą i pieprzem. Ser camembert kroimy w plastry i układamy na kotlecie razem z
łyżeczką borówek. Składamy. Uformowanego kotleta obtaczamy dokładnie w mące w
jajku i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowanego kotleta smażymy na
rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO.
2 komentarze:
Chyba dobre na lunch do pracy będzie :)
Witaj, jak najbardziej można zabrać do pracy i delektować się jego smakiem podczas przerwy. Może dodatkowo jakaś surówka i danie na wynos gotowe. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.
Prześlij komentarz