Recent Posts

wtorek, 10 stycznia 2017

Filet z kurczaka faszerowany camembertem i borówką

Danie proste a jakże smaczne. Jeżeli lubicie ser camembert i borówkę to idealny przepis dla Was. Połączenie tych składników daje rewelacyjny smak. Gorąco polecam.



Składniki:
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • Ser camembert
  • Borówka (ze słoika)
  • Sól
  • Pieprz
  • Jajko
  • Mąka
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia





Wykonanie:

Filety z kurczaka układamy równo na desce i kroimy na dwa cienkie kotlety (poziomo). Każdego kotlety rozbijamy delikatnie przez folię tak aby nie uszkodzić mięsa. Każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem. Ser camembert kroimy w plastry i układamy na kotlecie razem z łyżeczką borówek. Składamy. Uformowanego kotleta obtaczamy dokładnie w mące w jajku i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowanego kotleta smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO.

2 komentarze:

Nina Wanaszak pisze...

Chyba dobre na lunch do pracy będzie :)

Ewa Górska pisze...

Witaj, jak najbardziej można zabrać do pracy i delektować się jego smakiem podczas przerwy. Może dodatkowo jakaś surówka i danie na wynos gotowe. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.

Prześlij komentarz