Ciecierzyca należy do roślin bobowatych i
jest podstawowym składnikiem hummusu. Dzisiaj przestawiam ją w sałatce w roli głównej.
Może się skusicie.
Składniki:
- Ciecierzyca z puszki lub słoika
- Element pieczonego kurczaka (np. ćwiartka)
- ½ czerwonej cebuli
- ½ czerwonej świeżej papryki
- 3 ogórki korniszony
- Szklankę ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
- Sól
- Pieprz
- Majonez
- 3 łyżeczki musztardy francuskiej
Wykonanie:
Ciecierzycę
wykładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą. Pozostawiamy aby woda odciekła.
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę, ogórki i paprykę drobno kroimy. Dodajemy
ciecierzycę oraz fasolkę szparagową. Całość doprawiamy solą, pieprzem, musztardą
francuską i majonezem. Całość mieszamy i gotowe. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz