Na dzisiejsze lub jutrzejsze śniadanie
proponuję jajecznicę z pieczarkami. Pachnąca, sycąca i pyszna. Ale będzie
smakowało J.
Składniki:
- 5 jajek
- 5 sporych pieczarek
- Kilka gałązek szczypiorku
- Sól
- Pieprz
- Masło
Wykonanie:
Pieczarki kroimy
dosyć drobno. Na patelnie wykładamy masło (ok.
1 łyżkę) i przesmażamy pieczarki. Podczas smażenia lekko je przyprawiamy
solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich posiekany szczypiorek
oraz sól i pieprz. Masę jajeczną wylewamy na patelnię (do pieczarek). Mieszamy aż jajka się zetną. SMACZNEGO.
2 komentarze:
Uwielbiam :) Proste a bardzo smaczne.
Dokładnie, nic dodać nic ująć. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.
Prześlij komentarz