Prawie (jak wiadomo prawie robi wielką różnicę) jak typowa surówka z marchewki.
Jednak dodatek oscypka nadaje jej zupełnie innego smaku (zmienia bardzo dużo).
Słodycz marchewki połączona z intensywnością oscypka. Z braku oscypka można spróbować
go zastąpić innym serem o podobnym smaku i strukturze.
Składniki:
- 2 spore marchewki
- Kawałek oscypka
- Szczypta soli
- Płaska łyżeczka cukru
- 2 spore łyżki gęstego jogurtu typu greckiego
- sok z cytryny do smaku
Wykonanie:
Marchewki
obieramy, myjemy i ścieramy na tarce warzywnej. Dodajemy szczyptę soli, łyżeczkę
cukru, jogurt i sok z cytryny. Całość mieszamy. Przygotowaną marchewkę posypujemy również startym
oscypkiem. Pozostawiamy na kilkanaście minut aby smaki się połączyły. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz