Zupę brokułową można spotkać w różnych
miejscach gastronomicznych, przyciąga uwagę swoim kolorem. Jest zielona. Zupa
którą dzisiaj prezentuje może nie jest zielona ale jest za to bardzo smaczna. Możecie
ją zrobić na bazie rosołu. Dzisiaj rosół a jutro brokułowa. Polecam.
Składniki:
- Elementy kurczaka
- 2 -3 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- Kawałek korzenia selera
- 2 ½ l wody
- Sól
- Pieprz
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 serek topiony (batonik)
- Brokuł
Wykonanie:
Zagotowujemy
elementy kurczaka w osolonej wodzie i usuwamy szum. Dodajemy warzywa – marchew, pietruszkę, seler, cebulę. Gotujemy. Pod
koniec gotowania dodajemy brokuł i czosnek oraz serek topiony. Elementy
kurczaka wyjmujemy i usuwamy kości. Mięso ponownie umieszczamy w zupie. Całość
miksujemy / blendujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami.
SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz