Wiśnie to idealne owoce do ciasta, nie za
słodkie nie za kwaśne ale w sam raz. Teraz te pyszne wiśnie łączymy dodatkowo
w czekoladą i wychodzi idealne połączenie. Pachnąca kawa i kawałek ciasta.
Pycha.
Składniki:
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- ¾ szklanki oleju
- ¾ szklanki mleka
- Cukier wanilinowy
- 3 szklanki mąki
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Wiśnie ze słoika
Wykonanie:
Jajka ucieramy z
cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Powoli, porcjami
dodajemy mleko, mąkę i olej. Przez cały czas miksujemy. Typową blaszkę
(prostokątną) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę ciasta. Do
pozostałej części dodajemy kakao i mieszamy. Wykładamy ciemną masę a następnie
układamy odsączone wiśnie. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 o
C. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz