Zanim zaczęłam robić to danie
zastanawiałam się czy kapusta pekińska podczas obróbki termicznej rozpadnie się.
Używałam ją tylko do surówek. Jak najbardziej nadaje się również do gotowania.
Samo przygotowanie i składniki proste a jednak danie zupełnie inne. Koniecznie
wypróbujcie.
Składniki:
- Schab
- Kapusta pekińska
- Pieczarki
- Szynka szwarcwaldzka
- Sól
- Pieprz
- Pomidory krojone z puszki
- Masło klarowane
Wykonanie:
Liście kapusty
pekińskiej rozdzielamy (tyle liście ile
kotletów) i zanurzamy (na kilka minut)
w gorącej wodzie aby stały się elastyczne. Schab kroimy na kotlety, rozbijamy i
przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy kotleta na niego układamy kapustę pekińską
(przed ułożeniem kapusty warto ściąć część
twardą kapusty). Zwijamy w rulonik. Na koniec obwijamy szynką szwarcwaldzką
i spinamy wykałaczkami. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na klarowanym
maśle. Do pieczarek wylewamy pomidory. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy
roladki i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa (około 30 -40 minut). SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz