Recent Posts

wtorek, 22 września 2015

Grzyby smażone – jak usmażyć aby były chrupiące na zewnątrz

W lasach pojawiły się grzyby. Cieszę się. Po upalnym lecie obawiałam się, że będzie z nimi problem. Grzyby lubię chyba pod każdą postacią, może z wyjątkiem jednej. Ale to już inna bajka. Dzisiaj proponuję grzyby smażone, chrupiące ( nawet maślaki ). Ja już je jadłam.


Składniki:
  • Dowolna ilość świeżych grzybów
  • Masło klarowane
  • Sól
  • Pieprz



Wykonanie:

Grzyby czyścimy, delikatnie płuczemy ( nie moczymy ) i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Umieszczamy grzyby i smażymy kilka minut. Podczas smażenia mieszamy. Najważniejsze : grzyby solimy dopiero na sam koniec i dzięki temu grzyby będą chrupiące. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz