Recent Posts

piątek, 1 czerwca 2018

Pulpety wieprzowo – wołowe w leczo

Pulpety to danie nieśmiertelne. Wychodzi zawsze i każdemu. Do dzisiejszego dania wykorzystałam gotową mieszankę (mrożonkę) leczo. Danie proste, smaczne i szybko możemy je przygotować. Zapraszam do garnków.



Składniki:
  • Mielone wołowo – wieprzowe 500 g
  • Mieszanka leczo mrożona
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka almette
  • Bulion
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki





Wykonanie:

Mielone doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masą i formujemy klopsiki. Wykładamy do gotującego się bulionu warzywnego (gotujemy na wolnym ogniu). Dodajemy mieszankę leczo i dalej gotujemy. Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy i alemette. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

0 komentarze:

Prześlij komentarz