Pulpety to danie nieśmiertelne. Wychodzi
zawsze i każdemu. Do dzisiejszego dania wykorzystałam gotową mieszankę (mrożonkę) leczo. Danie proste, smaczne i
szybko możemy je przygotować. Zapraszam do garnków.
Składniki:
- Mielone wołowo – wieprzowe 500 g
- Mieszanka leczo mrożona
- 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka almette
- Bulion
- Sól
- Pieprz
- Natka pietruszki
Wykonanie:
Mielone doprawiamy
solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masą i formujemy klopsiki. Wykładamy do
gotującego się bulionu warzywnego (gotujemy
na wolnym ogniu). Dodajemy mieszankę leczo i dalej gotujemy. Po chwili
dodajemy koncentrat pomidorowy i alemette. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i
pieprzem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz