Recent Posts

wtorek, 4 października 2016

Pasta makrelowo – jajeczna, idealna do kanapek

Ach te pasty. Są pyszne. Mają tylko jeden minus. Za dużo można z nimi zjeść kanapek. I to jest problem. Nie wiem jak Wy ale je wszystkie bardzo lubię. Na dzisiaj przygotowałam pastę makrelowo – jajeczną z dodatkiem ogórka i cebuli. Oj będzie smakowało.


Składniki:
  • 1 wędzona makrela
  • 4 ugotowane jajka na twardo
  • ½ średniej cebuli
  • 2 kiszone ogórki
  • 3 łyżki majonezu light




Wykonanie:

Ogórki, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Z makreli usuwamy skórę i ości. Delikatnie rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Na koniec dodajemy majonez. Całość łączymy ze sobą. I gotowe. Teraz już tylko wystarczy posmarować kanapki i rozkoszować się smakiem. SMACZNEGO.

3 komentarze:

Patrycja pisze...

Bardzo lubię takie domowe pasty do kanapek :)

Anonimowy pisze...

Ja dodaje jeszcze szczypiorek i łyżkę ketchupu :)

Anonimowy pisze...

Jest pyszna czesto ja robie;]

Prześlij komentarz