Ach te pasty. Są pyszne. Mają tylko jeden
minus. Za dużo można z nimi zjeść kanapek. I to jest problem. Nie wiem jak Wy
ale je wszystkie bardzo lubię. Na dzisiaj przygotowałam pastę makrelowo –
jajeczną z dodatkiem ogórka i cebuli. Oj będzie smakowało.
Składniki:
- 1 wędzona makrela
- 4 ugotowane jajka na twardo
- ½ średniej cebuli
- 2 kiszone ogórki
- 3 łyżki majonezu light
Wykonanie:
Ogórki, jajka i
cebulę kroimy w kostkę. Z makreli usuwamy skórę i ości. Delikatnie rozdrabniamy
na mniejsze kawałki. Na koniec dodajemy majonez. Całość łączymy ze sobą. I
gotowe. Teraz już tylko wystarczy posmarować kanapki i rozkoszować się smakiem.
SMACZNEGO.
3 komentarze:
Bardzo lubię takie domowe pasty do kanapek :)
Ja dodaje jeszcze szczypiorek i łyżkę ketchupu :)
Jest pyszna czesto ja robie;]
Prześlij komentarz