Dzisiaj kurczak trochę inaczej, bo na
słodko i słono. Idealnie pasuje do ryżu lub makaronu ryżowego. Obiad prosty i
ekspresowy. Może się skusicie.
Składniki:
- 1 filet kukurydziany
- Sól
- Odrobina oleju
- ¼ papryki czerwonej
- ¼ papryki zielonej
- Bulion warzywny
- 3 plastry ananasa z puszki
- Niewielka ilość soku z ananasa z puszki – opcjonalnie
- Spora łyżka mleka kokosowego
Wykonanie:
Fileta kroimy na
kawałki, paski i przyprawiamy solą. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju.
Podsmażamy fileta. Podlewamy bulionem. Ananasa kroimy w kostkę, dodajemy do
kurczaka. Papryki drobno siekamy i razem z mlekiem kokosowym dodajemy do
potrawy. Dusimy pod przykryciem kilkanaście minut. Dla podniesienia smaku
możemy dodać trochę soku z ananasa. Podajemy na ciepło z ryżem lub makaronem
ryżowym. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz