Ugotowałam więcej kaszy jaglanej i nie
wiedziałam co zrobić z nadmiarem. Kiedyś natknęłam się na podobny przepis.
Poszukałam owego przepisu. I tak narodziły się moje kokosanki z kaszy jaglanej.
Starannie policzyłam kaloryczność składników, dzięki temu powstała wersja
dietetyczna. Koniecznie spróbujcie.
Składniki: na 15
ciastek
- 50 g kaszy jaglanej
- 80 g wiórków kokosowych
- 50 g erytrolu
Wykonanie:
Kaszę gotujemy
do miękkości przez około 20 minut ze szczyptą soli. Do wystudzonej kaszy
dodajemy wiórki kokosowe i erytrol. Wyrabiamy na jednolitą masę. Blachę
wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy kulki. Spłaszczamy je na formę
ciastek i układamy na blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp.180 O
C przez około 40 minut aż będą rumiane. I gotowe. SMACZNEGO.
Wartość kaloryczna
1 ciastka : ok. 48 kcal
1 komentarze:
świetny pomysł :)
Prześlij komentarz