Jutro piąteczek, więc dzisiaj rybka.
Publikuję szybciej byście mogli zaopatrzyć się w potrzebne składniki. Sandacz
jest jedną z moich ulubionych ryb, nie za suchy a duszony nabiera delikatności
i jest przepyszny. Zapewne wrócę do niej nie raz.
Składniki:
- Filety z
sandacza
- Vegeta
- Niewielka ilość
mąki
- Odrobina oleju
- Warzywa mrożone - słupki
- Bulion warzywny
- Serek almette
śmietankowy
- sól
Wykonanie:
Rozmrożone filety przyprawiamy
vegetą i lekko przyprószamy mąką. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i
podsmażamy sandacza z obu stron. Na chwilę wyjmujemy rybę a na patelnię wlewamy bulion i dodajemy mrożone warzywa. Po chwili dodajemy łyżkę serka almette. Dokładnie rozprowadzamy. Zagotowujemy. Doprawiamy do
smaku solą. Ponownie umieszczamy sandacza. Dusimy pod przykryciem jeszcze kilka minut. I gotowe. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz