Recent Posts

czwartek, 15 lutego 2018

Sandacz śmietankowy z warzywami

Jutro piąteczek, więc dzisiaj rybka. Publikuję szybciej byście mogli zaopatrzyć się w potrzebne składniki. Sandacz jest jedną z moich ulubionych ryb, nie za suchy a duszony nabiera delikatności i jest przepyszny. Zapewne wrócę do niej nie raz.


Składniki:
  • Filety z sandacza
  • Vegeta
  • Niewielka ilość mąki
  • Odrobina oleju
  • Warzywa mrożone -  słupki
  • Bulion warzywny
  • Serek almette śmietankowy
  • sól






Wykonanie:

Rozmrożone filety przyprawiamy vegetą i lekko przyprószamy mąką. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy sandacza z obu stron. Na chwilę wyjmujemy rybę a na patelnię  wlewamy bulion i dodajemy mrożone warzywa. Po chwili dodajemy łyżkę serka almette. Dokładnie rozprowadzamy. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą. Ponownie umieszczamy sandacza. Dusimy pod przykryciem jeszcze kilka minut. I gotowe. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz