Recent Posts

wtorek, 29 sierpnia 2017

Crumble migdałowo – owsiane

Nadszedł czas na dietetyczny deser. Co można powiedzieć – pycha. Koniecznie spróbujcie. Nie będziecie zawiedzeni. Polecam.



Składniki: / na 4 porcje
  • ½ jabłka (82g)
  • 100 g borówek amerykańskich
  • 100 g malin
  • 8 g płatków migdałowych
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 3 łyżki otrąb owsianych





Wykonanie:

Jabłko kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce rozkładamy do czterech kokilek. Do naczynia wlewamy miód (jeżeli jest formie stałej, wystarczy wstawić na kilkanaście sekund do mikrofalówki), dodajemy olej kokosowy, płatki migdałowe i otręby owsiane. Mieszamy. Przygotowaną kruszonką posypujemy owoce. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 o C aż kruszonka się zarumieni. Podajemy po przestudzeniu. SMACZNEGO.


Wartość kaloryczna: 1 porcja 118 kcal

1 komentarze:

Szefer w kuchni pisze...

Lubię takie fit deserki :)

Prześlij komentarz