Ostatnio nie miałam specjalnie wiele
czasu na prezentowanie na blogu nowych dań, wiecie sami tak niekiedy w życiu bywa.
Powoli wszystko wróci na dawne tory. Dzisiaj przedstawiam puree ziemniaczano – kalafiorowe
zapiekane pod camembertem. Idealnie zastępuje typowe ziemniaki podawane na
obiad. Pracy nie ma zbyt wiele a wygląd i smak oceńcie sami.
Składniki:
- Kalafior ( mały – dwie pięści złożone razem)
- Ziemniaki (kilka)
- Masło
- Kolendra mielona sól
- Ser camembert ziołowy
Wykonanie:
Kalafior i
ziemniaki gotujemy do miękkości oddzielnie. Odsączamy i przepuszczamy przez
praskę. Dodajemy sporą łyżkę masła i przyprawiamy kolendrą i solą do smaku. Mieszamy.
Wykładamy do kokilek. Na górę układamy plasterki sera. Zapiekamy w piekarniku w
temp. 180 o C przez 20 minut. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz