Sezon na nowalijki w pełni. Teraz są one
zdecydowanie najsmaczniejsze. Dzisiaj proponuję ogórki z rzodkiewkami. Do
przygotowania tej smacznej surówki wykorzystałam urządzenie dzięki któremu mogę
kroić warzywa i owoce długie spirale jak makaron. Możecie oczywiście zetrzeć na
tarce – w plasterki. Smak i tak będzie ten sam.
Składniki:
- Ogórki długie
 - Rzodkiewki
 - Koperek siekany
 - Sól
 - cukier
 - Śmietana ukwaszona 18%
 - Pieprz czarny mielony
 - Ocet spirytusowy
 
Wykonanie:
Ogórki i
rzodkiewki porządnie myjemy. Nie obieramy. Kroimy lub ścieramy według uznania
lub możliwości. Przyprawiamy solą. Po chwili gdy ogórki puszczą sok dodajemy koperek,
śmietanę, cukier do smaku, pieprz i niewielką ilość octu również do smaku.
Mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO.







0 komentarze:
Prześlij komentarz