Często piszę, że sałatek nigdy za dużo.
Moja cała rodzina lubi sałatki, razem ze mną. Tę wymyśliłam z potrzeby chwili,
tak dla urozmaicenia. Wyszło smacznie, bo jak mogłoby być inaczej. Polecam.
Składniki:
- Kukurydza z puszki – mała
- 100 gram sera typu ementaler
- 100 gram sera gouda
- ½ opakowania sera fety
- 2 ugotowane marchewki
- ½ korzenia ugotowanej pietruszki
- Kawałek gotowanego selera
- 1 łyżka siekanego szczypiorku
- 1 ogórek kiszony
- 1 spora łyżeczka chrzanu ze słoika
- Majonez
Wykonanie:
Kukurydzę
odsączymy. Marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w małą kostkę (ja do krojenia używam kratki a warzywa
wykorzystałam z gotowanego rosołu). Podobnie kroimy ogórka kiszonego. Sery
ścieramy na tarce warzywnej (duże oczka).
Dodajemy szczypiorek, chrzan a na koniec majonez. Całość delikatnie mieszamy.
Sałatki nie solimy gdyż ser feta jest wystarczająco słony. Warto sałatkę
pozostawić na kilka godzin w lodówce, wówczas smaki się połączą a sałatka
będzie smaczniejsza. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz