Nie masz pomysłu na obiad, nie masz czasu
na przygotowywanie posiłku? To idealna propozycja dla Ciebie. U mnie właśnie to
tak wyglądało. To nie był mój czas na gotowanie. Danie jest świetnie. Smak
podkręciłam trochę kaparami a Wy możecie coś jeszcze dorzucić.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 2 jajka surowe
- Bułki tartej
- Mleko
- 1 łyżka posiekanych kaparów
- 1 – 2 łyżek posiekanego szczypiorku
- Sól
- Pieprz
- olej
Wykonanie:
Jajka ścieramy
na tarce warzywnej o dużych oczkach. Do szklanki wsypujemy 1/3 pojemności szklanki bułki
tartej i wlewamy niewielką ilość mleka (tak
aby bułka stała się wilgotna ale nie lejąca). Dodajemy do jajek razem z
szczypiorkiem i kaparami. Wbijamy 2 jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli
masa jest za mało zwarta możemy dosypać dodatkowo bułki tartej. Formujemy
kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Idealnie pasuje do surówki z kiszonej kapusty. SMACZNEGO.
0 komentarze:
Prześlij komentarz