Recent Posts

sobota, 22 kwietnia 2017

Kotlety z jajek ze szczypiorkiem i kaparami

Nie masz pomysłu na obiad, nie masz czasu na przygotowywanie posiłku? To idealna propozycja dla Ciebie. U mnie właśnie to tak wyglądało. To nie był mój czas na gotowanie. Danie jest świetnie. Smak podkręciłam trochę kaparami a Wy możecie coś jeszcze dorzucić.



Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 jajka surowe
  • Bułki tartej
  • Mleko
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 1 – 2 łyżek posiekanego szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz
  • olej








Wykonanie:

Jajka ścieramy na tarce warzywnej o dużych oczkach. Do szklanki wsypujemy 1/3 pojemności szklanki bułki tartej i wlewamy niewielką ilość mleka (tak aby bułka stała się wilgotna ale nie lejąca). Dodajemy do jajek razem z szczypiorkiem i kaparami. Wbijamy 2 jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli masa jest za mało zwarta możemy dosypać dodatkowo bułki tartej. Formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Idealnie pasuje do surówki z kiszonej kapusty. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz