Czyż nie je się najpierw oczami ? Dzisiaj
prezentuję ogórki kiszone na różowo. Wyraziste w smaku, łatwe w przygotowaniu a
kolor zaskakujący. Koniecznie wypróbujcie.
Składniki:
- 2-3 ogórki kiszone
- 2 małe jabłka
- 1 mała cebula
- Mały pęczek koperku
- 2 łyżki majonezu light
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2-3 ząbki czosnku
- Sól
- Pieprz
- 1 łyżka koncentratu barszczu czerwonego (użyłam krakusa)
Wykonanie:
Ogórki kroimy w
słupki. Jabłka obieramy i również kroimy w słupki. Natomiast cebulę w kostkę a
koperek siekamy. Do kubka wykładamy majonez i jogurt. Czosnek przepuszczamy
przez praskę. Dodajemy do sosu razem z łyżką koncentratu buraczanego.
Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy surówkę. Mieszamy. I
smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz