Recent Posts

czwartek, 15 grudnia 2016

Surówka z kiszonego ogórka na różowo

Czyż nie je się najpierw oczami ? Dzisiaj prezentuję ogórki kiszone na różowo. Wyraziste w smaku, łatwe w przygotowaniu a kolor zaskakujący. Koniecznie wypróbujcie.



Składniki:
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 2 małe jabłka
  • 1 mała cebula
  • Mały pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu light
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka koncentratu barszczu czerwonego (użyłam krakusa)





Wykonanie:

Ogórki kroimy w słupki. Jabłka obieramy i również kroimy w słupki. Natomiast cebulę w kostkę a koperek siekamy. Do kubka wykładamy majonez i jogurt. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do sosu razem z łyżką koncentratu buraczanego. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy surówkę. Mieszamy. I smacznego.

0 komentarze:

Prześlij komentarz