Nie wiem jak Wy ale
ja lubię jajka pod każdą postacią i te na twardo i te na miękko czy też
faszerowane. No może z małym wyjątkiem, takich bardzo na miękko, gdzie białko
jest lejące to już nie. To nie moja bajka. Dzisiaj prezentuję jajka na twardo w
sosie. Super na śniadanie i nie tylko.
Składniki:
- Jajka ugotowane na twardo (ja miałam 9 małych)
- 3 łyżki majonezu light
- 3 łyżeczki chrzanu (ze słoika)
- Szczypiorek (z 3 cebulek dymek)
- 3 rzodkiewki
- Sól
- Pieprz
Wykonanie:
Ugotowane jajka obieramy i kroimy na połowę. Układamy na
talerzu. Do miseczki wykładamy majonez i chrzan. Szczypiorek i rzodkiewki drobno
kroimy. Dodajemy w większej części do sosu. Pozostawiamy trochę do posypania na
wierzch jajek. Sos mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na
jajka i posypujemy resztą szczypiorku i rzodkiewek. SMACZNEGO.
2 komentarze:
Nie ma jak jaja na twardo z pysznym sosem, uwielbiane na wielu imprezach;
Witaj, dokładnie tak jak piszesz. Jajka na twardo w sosie to danie kultowe od wielu pokoleń. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.
Prześlij komentarz