Recent Posts

piątek, 16 września 2016

Surówka ogórkowo – porowa z jabłkiem

Ogórki już ukiszone a jabłka na drzewach zdecydowanie nadają się do wykorzystania. Pory również czekają na swoją kolejkę do zbiorów. Dzisiaj przedstawiam surówkę właśnie z tych produktów. Świetnie pasuje jako dodatek do obiadu.


Składniki:
  • 3 kiszone ogórki
  • 10 – 15 cm pora (biała część)
  • 1 jabłko (lekko winne i twarde)
  • Majonez
  • Sól
  • Pieprz




Wykonanie:

Jabłko obieramy i razem z ogórkami kroimy w kostkę. Pora przekrawamy wzdłuż, porządnie wyjemy i kroimy w cienkie pół plasterki. Dodajemy majonez. Całość doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzem. Mieszamy. Gotowe i SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz